dinsdag 27 december 2011

De kerstdagen op Curacao



Hallo mensen die in een koud landje wonen!!!
De kerstdagen waren in een woord geweldig!!, we hadden tot afgelopen donderdag regelmatig slecht weer, bewolkt en regen, maar kijk nou eens afgelopen vrijdag klaarde het ineens op, de wind kwam terug en wij wisten niet hoe snel we onze spullen moesten inpakken om weer eens ouderwets lekker op het strand te gaan liggen. we zijn vrijdag naar daaibooi geweest, zaterdag zijn we eerst naar bluebay gegaan. Toen we daar gelijk een bui kregen zijn we doorgereden naar daaibooi en de kerstdagen hebben we op mambo beach doorgebracht. We hebben daar heerlijk gelegen en het was supergezellig op het strand. Ik heb daar heerlijk gesnorkeld, en ben daar de grootste barracuda tegengekomen die ik ooit heb gezien, ook kwam ik een grote octopus tegen en vele lionfish. Je kan wel merken dat die een plaag beginnen te vormen op het eiland. Ook zijn we eerste kerstdag uit eten geweest met een collega en zijn vrouw, en ook dat was perfect en heel gezellig. Gisteravond was het hoogtepunt van de kerst, het optreden van Najib Amhali. De show zou om negen uur beginnen, maar aangezien curacaoenaren niet kunnen organiseren konden we pas op kwart voor negen plaatsnemen op onze stoelen, ook mambobeach had een steekje laten door niet op tijd te zijn met het eten voor de mensen die een combi-kaartje hadden. Najib zei later dat hij pas wilde beginnen als iedereen zat, dat was dus om kwart voor tien. De show van hem was geweldig. echt een van de beste shows die ik ooit heb gezien, hij heeft deze show een liveband en die waren super. hij was ook heel actueel en kan geweldig goed improviseren. De mensen die heen en weer liepen kregen er dan soms ook flink van langs. Dit komt omdat mambo tijdens het optreden de bar gewoon openhield en de mensen ook tijdens het optreden naar de wc konden. Het optreden was wel lang, het is een show van tweeenhalf uur, maar wat is die gast goed. We waren pas tegen een uur thuis. Ik zou vanmorgen meegaan met een natuurwandeling maar aangezien ik kort geslapen heb, de honden vrij onrustig waren omdat er vuurwerk was, heb ik maar besloten om lekker te blijven liggen. Op naar oud en nieuw, we blijven thuis omdat we 2 bange hondjes hebben. vandaag begint de vuurwerk verkoop dus vanavond zal het wel knallen en aangezien het kleinste rotje hier ongeveer een dynamietstaaf is, zullen het onrustige avonden worden. We wensen jullie allemaal een heel goed uiteinde en alle goeds voor 2012

maandag 26 december 2011

wederom vertrek van cruiseschepen

Hallo allemaal

hier nog even een kort filmpje van twee cruiseschepen die de haven verlaten, we hebben heerlijk zitten eten op het terras en genoten van alles wat op het water gebeurde.

zondag 18 december 2011

even een test video

Hallo allemaal

Hieronder staat een video van de Zuiderdam als hij de haven van Curacao verlaat. Deze video heeft al eerder op het blog gestaan maar aangezien ik de video's niet zo leuk vind met achtergrond geruis en/of geluid heb ik een videobewerkings- programma gedownload en heb de video een beetje aangepast, ook kan ik er nu muziek onderzetten en een titel bij doen, ik ben er nog mee aan het experimenteren dus laat maar horen wat jullie ervan vinden.

donderdag 15 december 2011

Dagje uit met de Mariniers



Hallo koukleumen

Gisteren zijn we met een aantal liefhebbers wezen schieten op het oefenterrein, we gingen rond een uur of 8 met droog weer ernaartoe, maar algauw vielen de eerste regendruppels en toen we aankwamen kwam het met bakken uit de hemel. Dit bewijst maar weer eens dat mariniers niets goed kunnen plannen!!!! Maar ja nat werden we toch en mijn collega's hadden er een hele hoop tijd en effort in gestoken om deze dag tot een goed einde te brengen, dus zijn we gewoon doorgegaan. We hebben eerst met een pistool geschoten, daarna met een mitrailleur, en als doel konden we twee autowrakken gebruiken die op 250 meter afstand stonden, daarna met een granaat werper, ivm de regels en veiligheid mochten we geen explosieven gebruiken, maar gaf de granaat als hij het doel raakte een roze wolk, op een van de foto's kan je het goed zien. Daarna met het geweer, en als laatste mochten we met een sluipschuttersgeweer schieten op een doel op ruim 300 meter afstand. Dit laatste was echt gaaf!!!! mijn collega die hiervoor een speciale opleiding voor heeft gevolgd in Engeland en Amerika is in staat om een doel op 1 kilometer te raken!!!! We hebben niet de hele dag regen gehad, rond een uur of 12 werd het wat droger en daarna kwam de zon er weer bij. Ik heb in ieder geval een perfecte dag gehad, het was perfect georganiseerd door mijn "groene collega's" en de foto's spreken voor zich.
schietdag

maandag 12 december 2011

Verjaardag en mini vakantie op Bonaire



Hallo allemaal

Afgelopen vrijdag zijn we om zeven uur vertrokken naar het vliegveld waar we om negen uur zouden vertrekken naar Bonaire, uiteraard hadden we vertraging "what's new". Maar totaal onverwacht werden we omgeroepen dat we toch zouden gaan en we gingen dus voor de tijd al weg, waarschijnlijk had iedereen ingechecked en had de piloot haast, het was al bijna weekend voor hem. Na een lange, lange vlucht van 10 minuten landen we dan eindelijk op Bonaire. Dit vliegveld stelt helemaal niks voor een bollenschuur en een landingsbaan, nadat we de koffer hadden opgehaald zijn we de huurauto wezen ophalen en na een rit van twee minuten waren we dan in het resort. Onze kamers waren al gereed dus konden we de koffer gelijk droppen. we hadden een ontzettend grote kamer en deze was meer als prima, het resort was wel toe aan een renovatie aangezien er her en der wat verf was afgebladderd en stenen waren gebroken. na even te hebben rondgekeken zijn we naar Kralendijk gereden om even in de winkelstraat te kijken, er lag ook een groot cruiseschip van de Holland America line binnen maar wij dachten eerst dat het de Henri Dunant van de zonnebloem was, wat een stelletje ouwe ..... met rollators, krukken steunkousen en wat er niet allemaal meer in de zorgwinkels verkrijgbaar is. Er was ook een kleine toeristen markt en daar hebben we een heerlijke Indonesische rijsttafel gekocht en lekker op straat opgegeten. Na alle 10 de winkels bekeken te hebben, zijn we een rondje eiland gaan maken. De natuur op Bonaire is echt schitterend, zoals jullie op de foto's kunnen zien. Wat je veel ziet zijn zwerf ezels en daar word je met verkeersborden ook voor gewaarschuwd. Helaas mocht ik er niet eens eentje meenemen. in de middag zijn we terug gegaan naar het resort en hebben heerlijk gechilled aan het zwembad (kijk mij eens moderne woorden gebruiken) en avonds nog lekker een drankje genomen om mijn verjaardag te vieren.


In de avond zijn we naar de stad gegaan en hebben daar een leuk restaurantje gevonden en daar heerlijk gegeten. De volgende dag was eigenlijk hetzelfde, na een goed ontbijt hebben we de andere kant van het eiland bekeken, geluncht in de stad, en in de avond heerlijk romantisch gegeten bij de ondergaande zon.



We weten het, het is een zwaar leven maar iemand moet het doen!!!!!

Op zondag hebben we nog even wat rondgereden en zijn toen om drie uur weer naar het vliegveld gegaan, de auto ingeleverd en na wederom een korte vlucht waren we om zes uur thuis alwaar drie hele blije honden ons opwachten. Kortom een super geslaagd weekend wat zeker een vervolg gaat krijgen, laat me even denken, Cuba, St maarten, Venezuela, ach we zien wel, veel kijk plezier allemaal bij de foto's en de foto die je hieronder ziet is van Willemstad toen de kerstlichtjes aangingen (erop klikken voor de foto's van Bonaire)

Bonaire 2011

maandag 5 december 2011

zo slapen de honden tegenwoordig....



hallo allemaal

hier even een paar foto's van hoe de honden tegenwoordig de nacht doorbrengen. Aangezien het regenseizoen volop is losgebarsten hoeven ze niet meer buiten te slapen maar mogen ze op de porche slapen, de schuifpui is dan dicht zodat ze niet in huis hoeven maar wel kunnen we het alarm aanzetten. zoals jullie kunnen zien hebben ze het meubilair al ingepikt en liggen ze er bij toerbeurt op. Voor de rest gaat alles prima en a.s. weekend vieren we mijn verjaardag op Bonaire...... dus hou het blog in de gaten voor een update