vrijdag 30 september 2011

kleine update

Hallo allemaal

hier even een kleine update want er is na het vertrek van Dominic niets meer gebeurt. Alles gaat lekker zijn gangetje en as dinsdag landen we op Schiphol en dan zien jullie ons weer. Vandaag is de tuin opgeknapt en dat was hard nodig, het is gedaan door 2 Jamaicanen en ze werken als gekken en er ligt een megaberg vuil, nu is het wachten op de container waar alle troep ingaat. hieronder wat foto's van de zooi in de tuin. ook hadden we de laatste tijd last van alg in het zwembad. Ik heb er van alles aan gedaan maar kreeg het niet weg. Van de week naar een zwembad specialist gegaan en nu blijkt dat we gele alg hebben. ik heb toen die hibbehibbe erin gegooid en dat reageerde spectaculair het hele bad was knalgeel, daarna er nog wat in gegooid van iets anders en de volgende morgen was het bad kraakhelder, in de avond nieuwe chloortabletten erin en de ph waarde verhoogd met soda en het bad is nu weer perfect.


zondag 11 september 2011

Bericht verwijderd



Hallo allemaal

ik heb een bericht verwijderd omdat de link naar de foto's op de een of andere manier niet werkt, hierboven de foto waar het om gaat.

donderdag 8 september 2011

Klein Curacao


hoi allemaal

hier weer even een update, gisteren zijn we naar klein curaçao geweest en het was in een woord geweldig. om 0645 zijn we vertrokken met de Mermaid en gingen we via het spaanse water naar het eiland toe. er stonden aardige golven buiten, zoals je ook op de film kan zien. Er waren nogal wat mensen zeeziek en die stonden "vrolijk" de visjes te voeren. Na een uurtje of twee waren we er en mocht je kiezen om naar het strand te zwemmen of om met de zodiac naar de wal te gaan. Wij kozen uiteraard voor het laatste. Eenmaal aangekomen kregen we een korte uitleg en stond er een zeer goed ontbijt voor ons klaar. Nadat we gegeten hadden zijn we een wandeling gaan maken over het eiland zoals je kan zien op de foto's. Daarna de duikbril opgezet en zijn we op zoek gegaan naar de zeeschildpadden, we zijn er een stuk of vier tegengekomen en het blijft erg mooi om er vlakbij te gaan zwemmen. tegen enen stond er een zeer uitgebreide barbecue voor ons klaar aangevuld met heerlijke salades en meloen en ananas, het was echt een hele goede maaltijd. nadat we lekker uitgebuikt waren zijn we nog even wezen snorkelen en tegen half vier moesten we weer aan boord. Na een rustige terugreis waren we rond zes uur weer terug bij de steiger. Kortom een geweldige dag en klein Curaçao is echt een paradijsje, we hadden echt het gevoel om op vakantie te zijn.

hieronder zoals jullie gewend zijn de foto's en films
Klein curacao



vrijdag 2 september 2011

duik brevet


Hallo allemaal

gisteren heb ik mijn vijfde duik gemaakt en het was fantastisch, ik moest nog een ding doen en dat was een noodopstijging, aangezien ik dat vroeger al gedaan heb toen ik nog bij de onderzeedienst voer, was dit een eitje. Als bonus mocht ik met de instructeur mee naar het wrak van een ponton wat op een diepte van 28.5 meter lag, dat was vet gaaf!!! er waren daar grote maanvissen en heel veel koraal. Nadat we duik afgemaakt hadden moest ik op 6 meter diepte nog laten zien dat ik onder water mijn spullen kon af en opzetten, dit hoorde niet bij de cursus maar de instructeur vond me zo goed dat dat er ook nog wel bij kon. Eenmaal bovengekomen en uitgerust kreeg ik nog een theorie examen en ook dit ging glansrijk en was ik geslaagd, zodat de zesde duik een funduik werd. We zijn een andere kant op gezwommen en toen we op diepte waren, zag ik eerst een toen twee en toen nog meer barracuda's die bij ons in de buurt bleven ook vanuit de diepte kwamen er nog een zooitje omhoog, toen ik naast me keek zat er een van ruim een meter op ongeveer armlengte naast me en die zwom rustig met me mee.

nadat we op de terugweg wat hoger gingen zwemmen verdwenen ze. We vonden ook nog een octopus in een hol en helaas was deze duik ook weer snel afgelopen, we blijven ongeveer 50 minuten op diepte maar het voelt aan als 5 minuten, zo mooi is het daar, ik vind het nog steeds jammer dat ik dit niet 30 jaar eerder heb gedaan. Nadat de duikset was opgeruimd en alles met zoet water was gespoeld werd ik door de instructeurs gefeliciteerd met het behalen van mijn "open water" brevet. Vandaag (maandag) ben ik ook vrij en gaan we eerst in de stad bij de mama's eten en dan een rondje eiland maken, en voor woensdag hebben we geboekt om naar klein curaçao te gaan met de mermaid. Dus van de week komt er een grote foto update. voor de rest gaat het prima we zijn allemaal goed gezond, Dominic heeft een mooie licht rode kleur en hebben het erg naar onze zin. hieronder wat foto's maar ik heb ze helaas niet zelf gemaakt.